SET Law Previous Year Question Papers PDF

Symbiosis Entrance Test SET Law Previous Year Question Papers

All latest exams are considered highly essential as it holds a significance importance in Job opportunity. Students who are continuously navigating for the latest updates, would be glad to know that the SET Symbiosis entrance test that is conducted every year for all aspiring candidates to get into the various undergraduate courses will be conducted in several cities across the country.

Get: Ambedkar University Question Papers

Symbiosis international university is deemed university, and considered one of the highly reputed university among the various universities in India. The university is popular law school in India that conduct the SET Exam. They organise this test to provide several undergraduate programme that is imparted in its affiliated/Constituent university. Students applying for symbiosis institute of Technology or Symbiosis institute of health science are not required to apply for this entrance exam.

This exam plays a very vital role in selecting the talented students with wide range of opportunities that is encapsulated in the law sector. So, therefore, we ensure that you receive right information related with the exam along with the study material necessary to score good marks in such examination. The SET always bring out the exam to select the most talented students and give them the flexibility to participate in this exam. The students from different states look forward for this opportunity and apply for the same in large amount and thus the applicants make sure that they receive enough information of the exam from our portal. In order to map the students with the core syllabus and pattern for the recent exam, we share the current pattern that is followed as well as the latest and previous papers of this exam in the portable format (PDF). This will ensure them, what is the pattern need to be followed along with the previous and model papers to help them analyse the type of questions asked there. We have a comprehensively created material, which encloses questions from previous year which you can practice to understand the exam well.

Get: JIPMER Question Papers

The exam pattern and syllabus for SET exam that to be conducted for all the undergraduates, is given below. Make sure that you follow the exam details and the distribution of marks allotted in each section and score good in all related exams.


S.NO Section No. of Question Marks


Logical reasoning


30 30


Legal reasoning


30 30


Analytical Reasoning


30 30


Reading Comprehension


30 30
5 General knowledge 30 30

The students are advised to consider previous SET exams of law as it will build the concepts and help you to estimate the type of questions observed in such exams. This exam is very vital considering a reputed and popular university in India, so one need to give ample attention in the process to be followed. We ensure that the study pattern that we provides here, will be the latest, therefore you can use this pattern for SET Exam and bring out the best in this exam. We are providing you the links to be downloaded by you to get all latest papers along with sample papers presented in link. They consist each sections mentioned above with core idea of law exam. So, kindly download it as a link below contains respective papers, and develop better understanding of the exam.

Sample Questions for SET LAW Exams-

1. The currency of European Union is–
(A) Deutsche Mark (B) Great Britain Pound (GBP)
(C) Euro (D) Francs (Ans : C)
2. India has the maximum volume of foreign trade with–
(A) USA (B) Russia
(C) China (D) UK (Ans : C)
3. Who is currently the Leader of the Opposition in Lok Sabha?
(A) Rajnath Singh (B) L. K. Advani
(C) Sushma Swaraj (D) None of these (Ans : D)

4. Who is/was the youngest Chief Minister of Uttar Pradesh? 

(A) Akhilesh Yadav (B) Mayawati 

(C) Kalyan Singh (D) Rajnath Singh (Ans : A)

5. Which one of the following observations is not true about the Quit India Movement of 1942 ? 

(A) It was a non-violent movement

(B) It was led by Mahatma Gandhi 

(C) It was a spontaneous movement
(D) It did not attract the labour class in general (Ans : C)
6. Which one of the following books is written by an Indian Author?
(A) Five Point Someone (B) Harry Potter
(C) Beautiful Mind (D) Animal Farm (Ans : A)
7. Which one of the following Indian Movies made it to the final nominations of Best Foreign Film Category at the Oscars?
(A) Paheli (B) 1947 The Earth
(C) Salaam Bombay (D) Black (Ans : C)
8. Saffron is obtained from which part of plants?
(A) leaf (B) stem
(C) anther and whole flower (D) stigma and style (Ans : D)
9. Department of Pharmaceuticals comes under which of these ministries?
(A) Ministry of Health (B) Ministry of Chemicals and Fertilizers
(C) Ministry of Food Processing (D) Ministry of Consumer Affairs (Ans : B)
10. Who was the author of the book named Setbji?
(A) Shobha De (B) Arundhati Roy
(C) Chetan Bhagat (D) Salman Rushdie (Ans : A)
11. Who is currently the Chief Executive Officer of Tata Consultancy Services (TCS)?
(A) Ratan Tata (B) Natarajan Chandrasekaran
(C) Anil Ambani (D) Narayana Murthy (Ans : B)
12. Who is currently the Chief Minister of Bihar?
(A) Nitish Kumar (B) Sharad Yadav
(C) Lalu Prasad Yadav (D) Mulayam Singh Yadav (Ans : A)
13. The pashmina is a variety of wool obtained from–
(A) Sheep (B) Cow
(C) Goat (D) Horse (Ans : C)
14. Which of the following is the main constituent of biogas?
(A) Methane and carbon dioxide (B) Methane and carbon monoxide
(C) Hydrogen and carbon dioxide (D) Butane and carbon dioxide (Ans : A)
15. Who is the writer of the International Bestseller ‘The White Tiger’?
(A) Aravind Adiga (B) Paul Coelho
(C) Chetan Bhagat (D) Salman Rushdie (Ans : A)
16. A present group of nations known as G-8 started first as G-7. Which one among the following was not one of them?
(A) Canada (B) Japan
(C) Italy (D) Russia (Ans : B)
17. The Security Council of UN consists of 5 permanent members, and the remaining 10 members are elected by the General Assembly for a term of–
(A) 1 year (B) 2 years
(C) 3 years (D) 5 years (Ans : B)
18. Which one of the following planets has largest number of satellites or moons?
(A) Jupiter (B) Mars
(C) Saturn (D) Venus (Ans : A)
19. Which one of the following rivers does not originate in India?
(A) Beas (B) Chenab
(C) Ravi (D) Sutlej (Ans : D)
20. Which one among the following South Asia countries has the highest population density?
(A) India (B) Pakistan
(C) Sri Lanka (D) Nepal (Ans : A)
21. Who won a Bronze medal for India in Boxing at the 2012 London Olympics?
(A) Mary Kom (B) Vijendra Singh
(C) Sushil Kumar (D) Vijay Kumar (Ans : A)
22. Who among the following is the founder of World Economic Forum?
(A) Klaus Schwab (B) John Kenneth Galbraith
(C) Joseph Stiglitz (D) Paul Krugman (Ans : A)
23. In the context of alternative sources of energy, ethanol as a viable bio-fuel can be obtained from–
(A) Potato (B) Rice
(C) Sugarcane (D) Wheat (Ans : C)
24. Who is the founder of Facebook?
(A) Mark Zuckerberg (B) Mark Twain
(C) Steve Jobs (D) Bill Gates (Ans : A)
25. Who is the founder of Microsoft?
(A) Steve Jobs (B) Bill Gates
(C) Mark Biondi (D) Bill Clinton (Ans : B)

Download SET Previous Year Question Papers

Download the previous year question papers. Click Here to download the papers.

 Visit for latest current affairs, previous year question papers, free online quiz for SSC and others, Study material and lot more.

Updated: August 16, 2016 — 4:40 pm

Most Recent Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Current-Affairs © 2016 Developed by Current Affairs