UTTRAKHAND Group C Recruitment Exam Previous SOLVED Paper

UTTRAKHAND Group C Previous Year Question Papers 

Hello, We are providing the Uttrakhand (Group C) Recruitment Exam Question Paper with Complete answers which was held on 26 JULY 2015. If you need any type of help in your preparation then feel free to ask our team. We are always ready to assist you. We’ll provides latest question paper which helps you in preparation. Below are the few questions that has been asked in the previous exams.This question will give you an idea about what type of questions can be asked in the examination.

Every year government releases notification for the various posts, and a number of aspirants aplly for the examination to clear it but only few succeed, this is because many of them did not know what to study and how much to study. Someone has said truly that quality study is far better than the quantity study so in order to get the good marks and to clear the examination one should focus on the syllabus the exam pattern and the previous year question paper of the examination.

Download UBTER JEEP Previous Year 2015 Solved Question Papers

Uttarakhand Group C Solved Question Paper

Aspirants, you can download the Uttrakhand Group C question papers and start your studies as soon as possible. Uttrakhand Group C is also a difficult exam for which you will need hours of practice and study. These papers will be very beneficial for your Uttrakhand Group C Exam and improve your time management skills.

You can prepare well only if you relevant information about the written examination patterns and questions that will be asking in the Uttrakhand Group C Exam. This will require Uttrakhand Group C detailed info about topics to be asked in the written examination.

General Information like allotted time for the exam is critical on the exam day. Because this helps many students as they fail to manage time on the Uttrakhand Group C examination day. So, if you don’t want the Uttrakhand Group C exam to be a nightmare, you should practice with these Uttrakhand Group C Sample Papers.

So, candidates who are appearing for this Exam, you should download all these papers that we are providing from various years of the Uttrakhand Group C entrance exams. They will be beneficial for you no doubt. Once you have prepared for Group C, start appearing for the test series.

Download the Uttrakhand Group C question papers by just clicking on the below link. These papers will help you to understand the exam pattern and question trend for the Uttrakhand Group C exam.

Download Uttarakhand Group C Question Papers

If you want to Download this Paper in PDF format then Click Here:

1.    ‘Rajatarangini’ was composed by

а.    Mahendravarman I

b.    Kalhana

c.    Parameshawarvarman

d.    None of the above

2.    Hill station ‘Coonoor’ is located in

a.    Kerala
b.    Tamil Nadu
c.    Uttarakhand
d.    None of these

3.    The recently formed 29th State of India is

a.    Uttarakhand    b. Vidharba

c. Tulunadu    d. Telangana

4.    When was the partition of Uttar Pradesh done?

a.    2001    b. 2000

c. 1999    d. None of these

5.    Dr. Rajendra Prasad was the President of India from

a.    1948 to 1952 b. 1947 to 1956 c. 1947 to 1966 d. None of these

6.    Which of the following is an example of computer language?

a.    COBOL    b. PASCAL

c. FORTRAN    d. All of these

7.    Cyclone……… hit Vishakhapatnam recently.

a.    Hudhud    b. Gadbad

c. Gudbud    d. None of these

8.    The Jauljeevi Fair is organised at

a.    Udham Singh Nagar

b.    Pithoragarh

c.    Nainital

d.    Dehradun

9.    Shri Nagraj Devta Fair is organised at

a.    Bageshwar    b. Almora

c. Uttarkashi    d. Champawat

10.    ‘Lingtal’ is located at

a. Chamoli    b.    Bageshwar

c. Dehradun    d. Tehri

11.    Which of the following is called ‘Red Planet’?

a. Pluto    b. Venus

c. Mars    d. None of these

12.    The unit of current is

a. Ampere    b. Watt

c. Volt    d. Coulomb

13.    The Boat Race is a special feature of which festival?

a. Navratri    b. Onam

c. Debpawali    d. Holi

14.    The Battle of Plassey was fought in year

a. 1782    6.1748

c. 1764    d. None of these

15.    ‘Rosh Hashanah’ is the New Year’s Day of which communities?

a. Jews    6. Muslims

c. Hindus    d. None of these

16.    The ‘Maitree’ is a name of joint combat exercise between India and

а.    Thailand

б.    Korea

c.    Russia

d.    Afganistan

17.    The famous archaeological monument ‘Rani Ki Vav’ is located in

а.    Orissa

б.    Uttar Pradesh

c.    Uttarakhand

d.    Gujarat

18.    Which country has won the AFC Women’s Asian Football Cup 2014?

a. India    b. Nepal

c. Japan    d. None of these

19.    Footballer ‘Cristiano Ronaldo’ belongs to which country?

a. Portugal    b. Spain

c. Australia    d. None of the

20.    The Capital of Australia is

a. Sydney    b Melbourne

c. Canberra    d. None of the’

21.    The Currency of United Kingdo

a. Pound    b. Dollar

c. Euro    d. None of the

Also Read: State Current Affairs August 2015 Part 1

22    ……. is called Gateway of India.

a. New Delhi    b. Mumbai

c. Kolkata    d. Chennai

23.    Surya Kund’ is situated at

a. Yamunotri .    b. Haridwar

c.    Nainital       d.    Udham Singh Nagar

24.    First Battle of Panipat was fought; between

а.    Babur and Sher Shah

б.    Babur and Rana Pratap

c.    Akbar and Hemu

d.    None of the above

25.    The famous Madarasa at Bidar built by

а.    Muhammad Gawan

б.    Muhammad Shah

c.    Akbar

d.    None of the above

26.    Permanent Land Settlement introduced by

a. Lord Wellesley   b. Lord     c. Lord Bentinck     d. None of these

27.    ‘Lakh Baksh’ was the title of

а.    Qutubuddin Aibak

b.    Iltutmish

c.    Akbar

d.    None of the above

28.    Indian National Congress was founded by

a.    Mahatma Gandhi

b.    Indira Gandhi

c.    AO Hume

d.    None of the above

Get Uttrakhand U.P. Samaj Kalyan Adhikari Question Paper

29.    The title ‘Lion of Karnataka’ was given to

a.    RR Diwakar

b.    KC Reddy

c.    Gangadhar Rao Deshpande

d.    None of the above

30.    Which treaty is associated with establishment of European Union?

a.    Menon Treaty

b.    European Treaty

c.    Thomas Treaty

d.    Maastricht Treaty

31. The vector of ‘break bone fever’ is

a.    contaminated water

b.    Aedes

c.    sugar

d.    None of the above

32.    ECT is

a.    an apparatus for epilepsy

b.    a drug which acts as sedative

c.    shock treatment

d.    artificial organ

33.    AIIMS New Delhi was founded in

a. 1956    b.    1947

c. 1971    d.    None of these

34.    Gopinath Munde passed away in a road accident. Who was he?

a.    Defence Minister

b.    Union Forest Minister

c.    Finance Minister

d.    Union Rural Development Minister

35.    World Environment Day was founded by the UN in year

a. 1951    b.    1972

c. 1930    d.    None of these

36.    What is INS Sahyadri (F-49)?

a.    Satellite

b.    Helicopter

c.    Multi role frigate

d. Train

37.    Indian Council of Agriculture Research (ICAR) has issued orders prohibiting research and breeding of which animal?

a. Cow    b. Dear

c. Sheep    d. Camel

38.    ‘Ghatotkach Temple’ and ‘Hidimba Temple’ are located at

a. Uttarkashi    b. Champawat

c. Tehri    d. None of these

39.    ‘Bhanu Pratap’ was the king of

a.    Dronpur

b.    Jaunsar

c.    Jageshwarpuri

d.    Chandpur Garhi

40.    Dunda and Mori tehsils are in which district?

a. Uttarkashi    b. Chamoli

c. Champawat    d. Dehradun

41. Match List I to List II.

List -1 (Temple)    List-ll (District)
A. Anusuiya Devi        1. Pithoragarh
B. Hathkali Temple    2. Chamoli
C. Naina Devi               3. Nainital
D. Uma Devi                4. Dehradun

Code

ABCD    ABCD

a. 2 4 3 1    b. 14 3 2

c. 2′ 1 3 2    d. None of these

42.    The measuring unit of land in Uttarakhand is

a. Nali    b.    Mutthi

c. Beegha    d.    All of these

43.    The National Highway number of Rishikesh-Mana route is

a. 58 b. 74 c. 73 d. None

Also Read: How to Prepare for UPSC Exam Interview

44.    Uttarakhand National Administrative Training Academy is located at

a. Dehradun    b.    Mussoorie

c. Nainital    d.    Haridwar

45.    Who founded the organisation named ‘Kranti Veer’?

a.    Govind Ballabh Pant

b.    Kalu Mehra

c.    Om Nath Negi

d.    Ram Chandra Thapliyal

46.    Who is National Security Advisor?

a. RK Mennon b. Ajit Dobhal

c. Hari Kishan d. OP Javalkar

47.    Mullaperiyar dam is located in which State of India?

a. Maharashtra b.    Orissa    ‘

c. Kerala    d.    Assam

48………….to become 19th country to adopt Euro as currency from January 1, 2015.

a. China    b.    Brazil

c, Korea    d.    Lithuania

49.    Which private sector bank in India sets Guinness record in blood collection?

a. HDFC Bank b. ICICI Bank   c. Axis Bank d. IDBI Bank

50.    Uttarakhand Technical University is located at

a. Nainital    b.    Pithoragarh

c. Haridwar    d.    Dehradun

51.    International Tigers Day is observed on

a. July 26    b. July 29

c. July 27    d. July 30

52.    What is C-17 Globemaster?

a. Aircraft    b.    Ship

c. Satellite    d.    None of these

53.    The FIBA Asian Cup is associated with which game?

a. Cricket    b.    Hockey

c. Basketball    d.    Volleyball

54.    The State Game of Uttarakhand is

a. Hockey    b.    Football

c.    Badminton    d.    None of these

55.    Which bank has launched travel card for student going abroad?

a. ICICI    b.    HDFC

c. SBI    d,    PNB

56.    Prime Minister of India, Narendra Modi launched a web platform named as

a.    Modi.gov.in

b.    Modi.gov.org.in

c.     mygov.nic.in

d.    mygov.org.nic.in

57.    Which combination is wrong?

a.    State Tree of Uttarakhand—Ashok

b.    State Animal of Uttarakhand— Kasturi Mrag

c.    State Flower of Uttarakhand— Brahm Kamal

d.    State Bird of Uttarakhand—Monal

58.    ‘And then One Day : A Memoir’ is the autobiography of

a.    Amitabh Bachchan

b.    Kapil Dev

c.    Rajesh Khanna

d.    Naseeruddin Shah

59.    Which day is celebrated in the honour of war heroes of Kargil every year?

a. July 1    b.    July 26

c. July 27    d.    August    15

60.    Govind Ballabh Pant founded…….in Kashipur.

a.    Pant Sabha

b.    Pran Sabha

c.    Prem Sabha

d.    Pahar Sabha

61.    ‘Monal’ is the National Bird of

a. Tibet    b.    Bhutan

c. Nepal    d.    Sri Lanka

62.    The Chairman of Uttarakhand State Public Service Commission

a.    Dr. DP Joshi

b.    Prof. Om Prakash

c.    Prof. Kusum Rani Pant

d.    Prof.Umakant Pandey

63.    Badri Dutt Pandey is also known as

a.    Garh Kesari

b.    Lok Ratna

c.    Kumaon Kesari

d.    None of the above

64.    Who is known as ‘Lok Ratna’ in Uttarakhand?

a. KC Pant    b. Gumani    Pant

c. Ila Pant    d. None of these

65.    Someshwar, Hawalbag and Ramnagar towns are situated on which river bank?

a. Gaula    b. Gomti

c. Kosi    d. None of    these

66. Which combination is correct?

a.    City of saints — Rishikesh

b.    Pilgrim City — Haridwar

c.    City of Lakes — Nainital

d.    All of above are correct

67. The present Chief Justice of Uttarakhand High Court

a.    AA Desai

b.    Barin Ghosh

c.    KM Joseph

d.    None of the above

68. Famous TV star Smriti Irani is the present Union Cabinet Minister for

a.    Human Resource Development

b.    Woman and Child Development

c.    Information and Broad Casting

d.    None of the above

69. Dipika Pallikal is associated with which sports?

a. Squash    b. Cricket

c. Football    d. None of these

70. …………  is helping India for Ganga rejuvenation,

a. China    b. Nepal

c. The USA    d. Japan

71. Who hosted the UN Climate Change Summit 2014?

a. Ban Ki-moon b. Japan c. Pakistan    d. None of these

72. The Union Cabinet approved the launching of NAM. What is full form of NAM?

a.    National Akshar Mission

b.    National Ayush Mission

c.    National Aadhar Mission

d.    None of the above

73. According to the 15 th Census, which is the most populous state of India?

a. Uttar Pradesh    b.    Delhi

c. Maharashtra    d.    Bihar

74. Project Seabird Phase II was s in which of the following States

a. Karnataka    b.    Meghalaya

c. Sikkim    d.    Gujarat

75. The Union government grantee Navratna status to ……… and……….

a.    EIL; NALCO

b.    EIL; NBCC

c.    NBCC; UPPCL

d.    None of the above

76. The Governor of Uttarakhand is ……

a.    Harish Rawat

b.    Indira Hridesh

c.    Dr. KK Paul

d.    None of the above

77.    ‘Molaram Chitra Sangrahalaya’ is located at

a. Haridwar    b. Chamoli

c. Champawat    d. Srinagar (Pauri)

78.    ‘Rajaji National Park’ is spread over in …………..  district/districts.

a. Dehradun    b. Pauri

c. Haridwar    d. All of these

79.    ‘Indira Gandhi National Forest Institute’ is located at

a. Dehradun    b. Nainital

c. Pithoragarh    d. Chamoli


Answers and Explanations of UTTRAKHAND Group-C Recruitment Exam 2015 Question Paper
1.    (b)

2.    (d) Coonoor (Kunnur) is a village in the southern state of Karnataka. It is in western Ghats and known for its climatic beauty.

3.    (d)    4. (b)

5.    (d) Rajendra Prasad was elected first President of India on January 26, 2015. After serving twelve years as the President, he announced his retirement in 1962.

6.    (d)    7. (a)

8.    (b) The Jauljeevi Fair is held near Pithoragarh in Uttarakhand. This fair held on the auspicious day of Makar Sankranti which falls in the month of January every year.

9.    (c) Nagraj Devta Fair is held every year in August. Uttarakashi is famous for this fair.

10. (a) 11. (c)

12. (a) The SI unit for measuring a” efectr: current is Ampere, which is the c;
electric charge across a surface at the rate of one Coulomb per second.

13.    (b)

14.    (d) The Battle of Plassey was fought in the year 1757. This battle established the company rule in Bengal. Which was fought between Nawab of Bengal Siraj-ud-Daulah and English company.

15.    (a)    16.    (a)    17.    (d)    18.    (c)    19.    (a)

20.    (c)    21.    (a)    22.    (b)

23.    (a) Surya Kund is the place located near Yamunotri temple. It is a hot water spring.

24.    (d)    25.    (a)

26.    (b)    27.    (a)    28.    (c)    29.    (c)    30.    (d)

31. (d) Break bone fever s also known as Dengue fever This s a mosquito borne tropical disease caused by the dengue virus. ‘
32. (c) Electro Convulsive Therapy (ECT) is a shock treatment, a standard psychiatric treatment in which electrically induced in patients to provide relief from psychiatric illnesses.
33. (a)    34. (d)    35. (b)
36. (c);   37. (c);    38. (a);    39. (d)    40. (a);
41. (a);    42. (d)    43. (a);    44. (b)    45. (b)
46. (b)   47. (c);    48. (d)   49, (a);    50. (d)
51. (b)    52. (a)    53. (c);    54, (d)    55. (a)
56. (c);    57. (a);    58. (d)    59, (b)    60. (d)
61. (c);    62. (a);    63. (c);    64. (b)    65. (c);
66. (d)    67. (b)    68. (a);    69. (a);    70. (d)
71. (d)    72. (b)    73. (a);
74. (a);    Project    Seabird    Phase    II is an ambitious infrastructure project of Indian Navy, which was green signaled by Ministry of Environment and Forest on June 9, 2014.
75. (b)  76. (c); 77. (d) 78. (d) 79. (a);


 If you want to Download this Paper in PDF format then Click Here:

Get Daily Updates of current affairs , previous question exam papers and much more.  Visit – Current Affairs.  we update latest syllabus and exam papers on the daily basis do subscribe us and get the latest update on your email id, you can ask any questions related to exam, we are here to help you out.


Default image
Mansi Agarwal

Hey, I am Mansi Agarwal - owner of this site. I am basically from Lucknow. I did B.Tech and now working as a full time blogger. Blogging is my passion and my permanent job also. If you have any suggestion for the improvement of this site then feel free to tell me. You can connect with me on FB and Twitter for more updates.

Articles: 1942

299 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  1. Dear sir/ma’am
    I want some idea for preparation of computer operator or data entry operator post in UK.Please suggest the books from which I can study for preparation of such type of exam.
    Pls give me the guideline for this on my email I’d which is [email protected]@rediffmail.com,I all be waiting for a genuine reply from you.

    Warm regards

  2. Dear sir/ma’am
    I want some idea about the upcoming exam for the group code-243, and I need previous paper of group c can u send it.
    Pls help me out of the same,my email I’d is [email protected],I all be waiting for a genuine reply from you.
    Thanks
    Samartha

  3. Dear sir/ma’am
    I want some idea about the upcoming exam for the group code-90,as in other blocks on internet I read that 50%of the exam is based on the general awerness of the state,and rest of 50% on the position lyk technical ones,and the above question paper I can see is all general,so how should I prepare for the exam,should I set my mind that the exam is all about the general awerness or what??
    Pls help me out of the same,my email I’d is [email protected],I all be waiting for a genuine reply from you.

    Warm regards

  4. mam plz send me samuh ग / ukssc previous years solved papers in hindi……specially assistant conducter previous year …….plz

  5. Please mam send me group c all solved previous papers specially librarian,seenchal,vdo and naib tehsildar solved papers also in hindi.
    Thank you.

  6. Hello mam
    Please send me solved previous papers of uttarakhand naib tehsildar and all group c solved papers specially vdo,seenchal,librarian in hindi.

    Solved Previous papers and syllabus of rajya sabha junior library assistant in hindi..
    Thank you..

  7. Hello mam
    Please send me solved previous papers of uttarakhand naib tehsildar and all group c solved papers specially vdo,seenchal,libratian in hindi.

    Solved Previous papers and syllabus of rajya sabha junior library assistant in hindi..
    Thank you..

  8. mem pls send me group c solved papers of previous 6 year in hindi.
    if u have handwritten or other
    notes of group c so sent me .pls pls pls

  9. sahayak samaj kalyan adhikari ka admit card kab tak aayega?
    jo group c 570 vacancies me nikli he
    please tell me its urgent

  10. Hi I have recently applied for the post of sahayak samaj kalyan adhikari in group c(samuh g) and request you to please send me the study material related to this post.
    Thanks

  11. hello mam I am Dinesh from mussoorie. fist time i see this site so please help me. i want get govt jo like shamu g please help me. please send me all previous questions paper please send me now

  12. Dear mam,
    very first of all thanks for help you are providing through this site to all the aspirants.
    please send solved English question papers of group C to this email id.
    Thanks

  13. Hii, Admin,

    I am very grateful to you, If you share some previous year seenchpal and other Group C paper of Uttarakhand on my e-mail id.

  14. Hello mam
    Can you send previous yearsolved question papers of Uttrakhand in my email.pls include paper of samaj kalyan adhikari.
    Thanks in advance

  15. hello mam dis is uma shankar pande.i did b.tech now persuing m.tech from nit agartala.dis time i m preparing for forest ranger officer exam.can u send me all group c exam and ukpsc examination previous year paper.heartly thnksful to u..pls provide me as soon as possible my exam will be on 27 march…my email [email protected]

  16. hi
    manshi please send my your email id and fb id as well as I need your help regarding group c exam.

    thanks and regards
    mangal singh

  17. Mam plzz send me all previous paper of group c .
    If possible plzz send in Hindi language.
    Agar nhi to English me hi ke dena.

  18. Dear ma;m

    I am Ayush & preparing for Samuh g Uttarakhand, it is my humble request you to please send me ‘Group-C previous exam papers

  19. Dear mam
    please send all the previous year papers of group c and also send me the pattern of uttarakhand lekhpal exam and i’d be really glad if you can help me in telling me the strategy to prepare for it or any particular book.
    Thank you!

  20. Dear ma’am, nice work of you…kindly send me group c uttarakhand question paper with answer of last one year in different post code…

  21. Hello mam,
    Good mrng my self Rifakat ali from roorkee please send me Group C all previous years question papers with answer key as soon as possible.
    Thanks

  22. Dear ma’am,
    I’m Pankaj Bisht from Almora and want to tell that you are doing a great job. Ma’am I’ve done my diploma in civil engineering and thesedays I’m doing preparation for my exams. Ma’am it is my humble request you to please send me ‘Group-C previous exam papers in English and Hindi both.

    Thanks & Regards,
    Pankaj Bisht

  23. Hiii mam….this is kuber from dehradun….Plllzz help me sending all the papers with answers of UK group C exam in Hindi version…

  24. Respected mam.
    First a big thank to you to providing a digital platform to uttrakand group c aspirant .I am also one of them .looking for previous group c or others one day exme previous paper .so kindlyy provide me material regarding that stuff
    Thank you

  25. Dear mam
    Plzzz send me grup c previous year exam solved questions papers of seanchpal nd vdo..

    Thanx &regards
    Ashish Sharma

  26. Ma’am ,
    Kindly please send me some previous year question papers of uksssc vdo .
    Other than this one presented on ur page.
    And also if u having any study materials than please send them too..
    Thanxx in advance 🙂
    [email protected]

  27. Plzz sujjest me Which book should i study for the prepration of the govt. jobs for 10+2 like ssc, group C, in uttarakhand

  28. Mam,
    I need practice sets or solved question papers of group c for the preparation of code 56.
    Plz send me all the needed things.
    Thnx

      • Hi…mansi agarwal…..mam
        Really u have done great work for all….thanks u so much…. Mam Plz send me group c all the questions paper 2015 and also vdo questions paper of 2016 in hindi….I will wait for ur response
        Thanks

  29. please sent me some notes with previous paper of uksssc like VDO and computer operator if u can so please sent me very soon …thanks

  30. Mam plz mail me some study material about uttrakhand.
    if you can …plz send all previous year solved papers via mail.
    I will be so thankful to you…

    • Hey Yogesh,
      Mail sent, check your inbox 🙂 if you have any other queries feel free to ask me. I will do my best for you.

    • Hey Naval,
      Mail sent, check your inbox 🙂 if you have any other queries feel free to ask me. I will do my best for you.

  31. Hello ma’am … This is Naval.
    You’re doing a great job by providing help to the aspirants.A social welfare.Nice website.God bless you.
    Ma’am i request you to provide me previous solved question papers of Uttarakhand group-c V.D.O exam.
    Thanking You
    Regards,Naval Sunal

    • Hey Suman,
      Mail sent, check your inbox 🙂 if you have any other queries feel free to ask me. I will do my best for you.

  32. Your comment is awaiting moderation.

    Hello Madam…..

    I would also like to all previous papers of Uttarakhand Group C exam. Kindly send me at my email [email protected].

    One question to you Conoor is a place of Karnatka or Tamilnadu.. ur ans is Karnataka but i have doubt about this. I found Conoor is a hill station of the state of tamilnadu through Google. Kindly i would like clear my doubt.

    thanking in anticipation

    with regards

    Darshan

    • Hey Darshan,
      Mail sent, check your inbox 🙂 if you have any other queries feel free to ask me. I will do my best for you.

    • Hey Mustafa,
      Mail sent, check your inbox 🙂 if you have any other queries feel free to ask me. I will do my best for you.

    • Hey Sandeep,
      Mail sent, check your inbox 🙂 if you have any other queries feel free to ask me. I will do my best for you.

    • Hey Dinesh,
      Mail sent, check your inbox 🙂 if you have any other queries feel free to ask me. I will do my best for you.

    • Hi Kailash,

      Check your mail, I sent previous year question paper of UTTRAKHAND Group C questions with answers along with hindi questions.

    • Hi Deepak,

      Check your mail, I sent previous year question paper of UTTRAKHAND Group C questions with answers along with hindi questions.

    • Hi Shubham,

      Check your mail, I sent previous year question paper of UTTRAKHAND Group C questions with answers along with hindi questions.

    • Hi Sateesh,

      Check your mail, I sent previous year question paper of UTTRAKHAND Group C questions with answers along with hindi questions.

    • Hi Rajat,

      Check your mail, I sent previous year question paper of UTTRAKHAND Group C questions with answers and hindi version too. If you have any query free feel to contact me.

  33. Hello friend… Well done for the initiative you have taken. I am searching for the previous year question papers for Uttarakhand Group C exams. It will be a great help if you can send me the papers to my mail [email protected]. Thanks in advance 🙂

    • Hi Himanshu,

      Check your mail, I sent previous year question paper of UTTRAKHAND Group C questions with answers and hindi version too. If you have any query free feel to contact me. Best of luck for exams.

    • Hi Jitendra Kumar,

      Check your mail, I sent previous year question paper of UTTRAKHAND Group C questions with answers along with hindi version. If you have any query free feel to contact me.

  34. Dear mam , you are doing great job, thanks for providing such relevant matter .. Mam ,if it is possible please send me a compiled pdf file of all uttarakhand group C question papers from previous 3-4 years with answer (it will be better if in hindi language) … thanks

  35. Need previous years question paper with ans.
    And I just want know that is it true that Group-C paper will contain 80% syllabus of uttarakhand only from this year ?

    • Hi Sanjay,

      Check your mail, I sent previous year question paper of UTTRAKHAND Group C questions with answers along with hindi questions. If you have any query free feel to contact me.

    • Hi Uttam, I sent you an email along with UTTRAKHAND Group C Question and Answers. If you have any query or suggestion feel free to share with me.

    • Hi Prakash Chandra Chahali,

      Check your mail, I sent previous year question paper of UTTRAKHAND Group C questions with answers. If you have any query free feel to contact me.

  36. Hello mam
    Very very helful …. i m preparing for group c xam… can u pls send all grop c question paper with answrs…. plsss mam…

    • Hi Shyam Singh,

      Check your mail, I sent previous year question paper of UTTRAKHAND Group C questions with answers. If you have any query free feel to contact me.

  37. Dear mam.. u r done gud job.. and thanx provide such a nice website. Where students can take more knwledge.. my request that plz provide me all group c question papers with answer..
    I mantion my email Id this.
    [email protected]

  38. First a big thank for such a web page.

    I am preparing for Uttarakhand samuh G exams. can you please refer any helpful book for the preparation for UTTARAKHAND exams like samuh g & PSC.

    Kindly revert on my mail id : [email protected]

    • Hi Shashi,

      Check your mail, I sent previous year question paper of UTTRAKHAND Group C questions with answers. If you have any query free feel to contact me.

      • Hi Mansi ma’m,

        please send me all previous question paper of UTTRAKHAND Group C questions with answers, I would be very Thankful to ma’m

  39. hello mam hi r u. i am manish kumar from dehradun mam please send me all post of group c question paper with answer .
    Jo paper samuh g ke ho chuke h. aap please hame un sab papero ko with answer hamari email. id par send kar dijiye.

    thank u.